GIETWERK

Vesfy is onder andere gespecialiseerd in het zogenaamd verloren wasmodel proces. Verloren wasmodel gietwerk is een gietmethode waarmee gietstukken met enorme nauwkeurigheid geproduceerd kunnen worden. Deze gietstukken kunnen in zeer complexe vormen worden gemaakt en met enorm hoogwaardige precisie. Ook de maatnauwkeurigheid en eind afwerking is hierbij een belangrijk voordeel. Vesfy helpt u graag uw specifieke wensen in de gietstukken te verwerken.

Neem contact met ons op

 

Nog een belangrijk voordeel is dat technische oplossingen en ontwerpen van onderdelen door onze specialisten omgezet kunnen worden in homogene gietstukken. Dit zorgt direct voor minder montagekosten en het opheffen van diverse verbindingen. Ook zijn gietstukken, na de eenmalige investering, een stuk goedkoper dan de samengestelde en bewerkte onderdelen. Tot slot leidt dit uiteindelijk tot een verbeterd, innovatief ontwerp en een vermindering van uw arbeidskoten.

Belangrijkste voordelen onder elkaar:

  • Hoge maatnauwkeurigheid
  • Verbeterd, innovatief ontwerp
  • Grote materiaalkeuze: o.a. RVS, Gietijzer, Gietstaal, Duplex en Aluminium
  • Complexe vormen kunnen tot homogene stukken worden gegoten
  • Vermindering van montagekosten, dus besparing op materiaal en manuren
  • Uw specifieke wensen & eisen kunnen in het gietwerk worden verwerkt

Gietmethoden

Elk product en materiaal vraagt om een specifieke, daarvoor geschikte gietmethode. Bovenstaand is het verloren wasmodel gietwerk besproken, een heel bekende gietmethode. Echter, ook kunt u bij ons terecht voor de methoden zandgieten en spuitgieten. 

1. Zandgieten

Zandgieten is een traditionele methode die vaak wordt toegepast bij kleine en/of eenmalige series die gemaakt moeten worden. Deze methode kan gebruikt worden voor nodulair gietijzer, aluminium, staal en roestvast staal soorten.

2. Spuitgieten

Deze methode wordt gekenmerkt door het, onder hoge druk, injecteren van gesmolten metaal in een matrijsholte. Deze methode is zeer geschikt voor kleine en complexe dunwandige delen. Daarnaast biedt deze methode een zeer goede maatnauwkeurigheid.

Afhankelijk van het materiaal of product dat u wil laten gieten kan worden bepaald welke gietmethode het meest geschikt is.

 

Gietwerk: De verschillende materialen

Gietwerk kan bij ons geleverd worden in tal van verschillende materialen. Zo kunt u bij ons onder andere terecht voor alle soorten RVS, gietijzer, gietstaal, duplex, en aluminium gietwerk. Wij werken samen met een vijftal gieterijen. Elke gieterij heeft haar eigen specialisme, wat ervoor zorgt dat wij een veelzijdigheid aan gietwerk kunnen leveren en dus zeer flexibel zijn.